Ελαστικά Μηχανής Φθινόπωρο

 

Είμαστε στις αρχές του φθινοπώρου και είναι γεγονός ότι ο καιρός θα γίνεται ολοένα πιο δροσερός και υγρός, πράγμα που σημαίνει ότι θα ξεκινήσουν να δημιουργούνται ακόμα πιο απαιτητικές συνθήκες ώστε να κληθούμε να αλλάξουμε ελαστικά στην μοτοσικλέτα μας.

Αδιαμφισβήτητα,  τα ελαστικά της μηχανής είναι από τα πιο σημαντικά εξαρτήματα της, εφόσον αποτελούν το εξ αποκλειστικότητας σημείο επαφής της με το έδαφος. Ανεξάρτητα από το πόση δύναμη θα παραχθεί από τον κινητήρα, αυτή θα περάσει στον δρόμο μέσω του πίσω ελαστικού.

Για να πραγματοποιηθεί στροφή (δεξιά και αριστερά) απαιτείται πρώτα να δοθεί εντολή στο τιμόνι με το να ασκηθεί μία δύναμη προς τον δρόμο, η οποία περνά αυτόματα μέσω του μπροστινού ελαστικού. Σε περίπτωση που θέλουμε να στρίψουμε με ασφάλεια σε μικρές ή και μεγάλες κλίσεις, η πρόσφυση επιτυγχάνεται μέσω της τριβής που υπάρχει ανάμεσα στα ελαστικά και στο έδαφος.

Αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το ελαστικό στην σωστή και ομαλή λειτουργία και κίνηση της μηχανής. Αναλογιστείτε πως εν όψει του χειμώνα, θα έρθετε αντιμέτωποι με βροχές και χαμηλότερες θερμοκρασίες, οπότε καλό είναι να έχετε προμηθευτεί εκ των προτέρων με τα κατάλληλα ελαστικά και να τα τοποθετήσετε, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες  της εποχής.

Κάτι που πρέπει σοβαρά να λάβετε υπόψη σας είναι ότι όλα τα ελαστικά δεν απευθύνονται για όλα τα είδη μηχανών, επηρεάζουν πολλοί παράγοντες την επιλογή σας και σίγουρα πρέπει να απευθυνθείτε και να συμβουλευτείτε τους ειδικούς.

Οφείλετε να δώσετε έμφαση  σε όλο τον εξοπλισμό που συνθέτει την ασφαλή οδήγηση μοτοσυκλέτας, πέραν του ελέγχου των ελαστικών και της πίεσης αυτών.

Όλα όσα αναφέραμε παραπάνω, αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τις εξειδικευμένες περιπτώσεις στις οποίες κάνουμε χρήση. Αν παραδείγματος χάρη, επιθυμείτε να οδηγήσετε σε πίστα με χώμα κλπ.

Απευθυνθείτε στην MotoViniosπροκειμένου να σας κατευθύνουμε κατάλληλα σχετικά με το ποια ελαστικά ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες της μοτοσυκλέτας σας.

Στοιχεία επικοινωνίας: